North Avoca Studio

Australia by Design: Architecture People's Choice Award FinalistAustralia ByDesign Innovations FinalistAustralia by Design: Architecture People's Choice Award Series WinnerAustralia ByDesign Innovations WinnerAustralia by Design: Architecture People's Choice AwardNorth Avoca Studio

The North Avoca Studio is located in the highest point of a steep site, tucked under a low retaining wall and obscured by hedging.

Its placement on site didn’t exactly line up with planning rules – its a great example of a project that required an alternate solution for a better project outcome on the site.

It’s a space for meditation, for work, for entertaining and relaxation.

It is tucked into just the right place to allow both a level of obscurity from above and an incredible view of the Pacific.

Difficult geotechnical conditions required substantial footings – clever design ensures a minimum of these footings and a reduction in cost by splitting the load into 2 x paths down a cluster of piloti to the ground.

Floor to Ceiling, Wall to Wall Sliding Glass doors paired with a simple interior fit out ensures that the view is the hero.

Elegant detailing and superior craftsmanship ensure that the view looking up as you approach the studio is as good as the view from the top.

North Avoca Studio
North Avoca Studio
North Avoca Studio